Erika Kyrk Seger

Jag är utbildad lärare för tidigare åldrar (F-3) och har arbetat både som lärare och förskollärare men arbetar idag som pedagogisk samordnare för Gråbo förskolor. Jag har även en högskolefördjupning som kulturpedagogisk handledare i förskola och skola, eller pedagogista som man kan kalla det. Förutom detta föreläser och bloggar jag här på min sida, Lärande Framtid, men är också aktiv på sociala medier. Vill du veta mer om min bakgrund, kolla in min profil på LinkedIn.

Mitt huvudfokus är digitala verktyg i förskolan, förhållningssätt och kollektiva processer. Jag tror på nätverk och att vi lär av varandra och tillsammans. Reflektion och pedagogisk dokumentation är en garant för att skapa det allra bästa förutsättningarna för lärande hos såväl barn som vuxna – för vi befinner oss alla i en lärande organisation.

Det är en förmån att få berätta om sina tankar för i det berättandet sker en reflektion och förändring – hos såväl den som berättar som den som lyssnar. Delarna får ett sammanhang och tillsammans med andra kan vi se saker på ett sätt vi inte tidigare såg. Det krävs mod för att våga utmana det man vet – mod att våga transformera ett vetande till ett tolkande vilket innebär att vi alltid är i ständiga processer – det finns ingen absolut sanning.

Väl mött!

/Erika Kyrk Seger

”Att få möjlighet att förändra sin förståelse genom att vara i sammanhang där man får tänka på flera sätt, pröva, misslyckas och lyckas och möta andras sätt att göra är som jag ser det ett arbetssätt som iscensätter delaktighet.”

Birgitta Kennedy

14955996_751915544960326_4326476154819842305_n

 

9 kommentarer till Erika Kyrk Seger

 1. Petra Green skriver:

  Härligt Erika! En av mina nya favoritsidor!

 2. Astrid Karlsson skriver:

  Känns som om du har mycket att dela med dig av. Önskar du kunde komma till min arbetsplats. Vi hade behövt dig!

  Med vänlig hälsning, Astrid

  • LäRaNDe FRaMTiD skriver:

   Vad roligt att du tycker det! Är ni intresserade så kommer jag gärna om det går att ordna. Min mail är larandeframtid@gmail.com eller ring mig på 0709-730760. Vill ni lyssna på mig så kommer jag att finnas på SETTmässan och jag är även med under Lärarförbundets medlemsdagar i Göteborg – båda eventen är i april.

   Erika

 3. Karin Ryden skriver:

  Lyssnade på dig på lärarförbundets dagar i Göteborg i april. Tack för bra föreläsning. Undrar om din appanalysen finns att skriva ut?

 4. Annika Ismén skriver:

  Tack Erika för en lärorik kväll igår på högskolan i Jönköping! Du har fått mig att tänka mycket nytänk! Nu behöver man bara mod och ork och kraft att få med sig kollegorna på detta nya lärande . Med vänliga hälsningar från Annika

 5. Josef Boberg skriver:

  Fortsatt all Lycka till med Dina värv !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s