Erika Kyrk Seger

 

”Erika är en inspirerande och energigivande föreläsare och handledare. Hon är mycket bra på att lyfta, möta och synliggöra människors olika tankar och utgångspunkter i handledningsarbete. Erika är driven och noggrann och väldigt mån om människor som hon arbetar med. Jag gratulerar människor som får arbeta med henne!”

 

Linda Linder, Pedagogiska Kullerbyttan

Erika Kyrk Seger är utbildad lärare för tidigare åldrar och kulturpedagogisk handledare i förskola och skola. Hon har en bakgrund inom såväl förskola som skola men har valt att fokusera på förskolan som utbildningsarena.

Erika har en bred erfarenhet av förskola och har arbetat både som förskollärare och med verksamhetsutveckling i anställningar som kvalitet- och verksamhetsutvecklare för förskolorna i Västra Göteborg och nuvarande anställning som pedagogisk samordnare för förskolorna i Gråbo, Lerums kommun. Under 2017 arbetade hon även under en projektanställning som expert på Skolverket. För att få mer information om innehåll i dessa tjänster – kolla in Erika på LinkedIn.

Digitalisering och verksamhetsutveckling är Erikas styrkor och hon är en eftertraktad föreläsare och utbildningskonsult inom dessa områden. Titta gärna in hennes CV för föreläsningar och media för mer information. 2014 utkom boken ”Mediepedagogik på barnens villkor” (Lundgren Öhman, Lärarförlaget) där Erika är en av medförfattarna. Hon arbetar också aktivt inom föreningen Formazione Citizen som ordnar fortbildning och kurser inom pedagogik.

På hemsidan Lärande Framtid bloggar Erika om tankar kring förskolan. Hon är även aktiv på twitter (@erikakyrkseger), instagram (erika_k_seger_official) och facebook (erika kyrk seger / lärande framtid). Hennes texter kan gälla allt från organisation, digitalitet, dilemman till aktuella händelser som hon funderar kring*.

Det som skiljer Erikas blogg från många andra pedagogiska bloggar är att inläggen framförallt handlar om hennes egen praktik och den osäkerhet och tivel som alltid måste finnas med när vi pratar om lärande. Bloggens syfte är att ödmjukt dela Erikas tankar och det som försätter henne i reflektion med förhoppning om att den som läser också kan få tankarna att snurra.

*Det som skrivs på hemsidan är privata åsikter och tankar och inte representativt för Lerums kommun som arbetsgivare.

9 reaktioner till “Erika Kyrk Seger

  1. Känns som om du har mycket att dela med dig av. Önskar du kunde komma till min arbetsplats. Vi hade behövt dig!

    Med vänlig hälsning, Astrid

    1. Vad roligt att du tycker det! Är ni intresserade så kommer jag gärna om det går att ordna. Min mail är larandeframtid@gmail.com eller ring mig på 0709-730760. Vill ni lyssna på mig så kommer jag att finnas på SETTmässan och jag är även med under Lärarförbundets medlemsdagar i Göteborg – båda eventen är i april.

      Erika

  2. Lyssnade på dig på lärarförbundets dagar i Göteborg i april. Tack för bra föreläsning. Undrar om din appanalysen finns att skriva ut?

  3. Tack Erika för en lärorik kväll igår på högskolan i Jönköping! Du har fått mig att tänka mycket nytänk! Nu behöver man bara mod och ork och kraft att få med sig kollegorna på detta nya lärande . Med vänliga hälsningar från Annika

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s