Det är så häftigt att se hur barnen tar tekniken till sig. Hur den möjliggör deras tankar, bekräftar deras fantasi och reflektion. Idag har ett barn ritat en teckning, baserat på en mall, och denna teckning har han sedan fotat och lagt in i Explain Everything. Han tar med sig lärplattan/iPaden in i ett rum och arbetar själv, superkoncentrerad, för att sedan med stolthet visa upp sitt verk för vännerna som lyssnar och låter hans tankar ta plats på ett helt naturligt sätt. Han går ur denna läroprocess med självförtroende och en känsla av att bli hörd och sedd av såväl teknik som vänner. Mitt hjärta blir varmt av glädje för denna pojke och det han har gjort.

Låt IKT växa i verksamheten så växer även barnen.

20131216-212416.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s