Sommaren har inte än lämnat oss men semestern är slut och det är dags att gå mot vardagen igen.

Jag gillar vardagen, det finns en viss lunk i den, liksom en klocka som tryggt tickar vidare, som håller igång en rörelse – en rörelse av liv.

Våren rullade dock fram så fort att blogginläggen blev få så min förhoppning är att hösten ser bättre ut. Tänkte även bjuda in er som inte själva har en blogg och berätta att det är öppet för er att gästblogga här på Lärande Framtid om man vill. Maila mig bara!

För mig har hösten blivit startpunkten på en resa in i en ny yrkesroll. Jag arbetar inte längre i barngrupp utan som verksamhetsutvecklare med fokus på förskolan. Jag startade i måndags och det är MYCKET att sätta sig in i och försöka förstå såväl nuvarande processer som visioner och organisation. Men det är otroligt roligt och jag har fått ett sådant fantastiskt stöd och välkomnande av mina nya kollegor och medarbetare så jag känner mig väldigt glad och tacksam för det är en omvälvande process att gå in i en annan yrkesroll med andra arbetsuppgifter. Däremot är det frustrerande att komma in en en slags ”brainfeeze” eftersom det är så mycket nytt, vilket gör det svårt att sålla i information och ibland känns det som att göra mycket men ändå inget –

men kreativa processer innefattar kaos!

Så jag behöver ha tålamod med mig själv. Och även om det inte är att föredra så kändes det betryggande att vakna 04:30 av att kugghjulen sakteliga började rulla i min hjärna. Brainfreezen börjar släppa helt enkelt! Det ska bli spännande att fara ut på denna resa och se världen ur ett annat perspektiv.

Hösten innehåller inte bara nytt jobb utan även en hel del föreläsningar runt om i landet vilket gör att hösten nu är fullbokad. Ni hittar information på första sidan under ”Aktuellt” alternativt under Kommande uppdrag 2014. Bland annat kommer jag att föreläsa på Lärarkvällarna som arrangeras runt om i landet av Lärarförbundet (jag tror att de är gratis för Lärarförbundets medlemmar). Dessa föreläsningar kommer även att läggas upp som webinarier vilket gör att man kan se dem via nätet. Och passa på att utforska detta forum då det redan ligger många spännande webinarier upplagda från tidigare Lärarkvällar.

Lite information om den antologi om IKT i förskolan som Lärarförlaget ska ge ut under hösten – så är den nu i slutskedet. Det kommer att bli en spännande bok med många handfasta tips, exempel och reflektioner om hur man kan arbeta med IKT, digitala verktyg och digitalt lärande inom såväl skola som förskola.

Mera uppdateringar och blogginlägg kommer!

Erika

(bild http://www.learygates.com)

20140806-223831-81511822.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s