För någon vecka sedan ringde Irene Geoghegan-Katzeff från Lärarförbundet och berättade att de har nominerat mig till ett pris för min insats som lärare!

Jag var och är fortfarande i glädjefull chock!

Lärarförbundet har nominerat mig till ett internationellt pris: ”The Albert Shanker Education Award” som kommer att delas ut i Kanada till sommaren 2015 (följ länk här).

”The Albert Shanker Education Award is given to a teacher or education employee in recognition of his or her personal contribution to education.”

Priset delas ut av Educational International (följ länk här).

Här kan ni se Pauline Ladouceur som fick priset 2011.

Education International is a global union federation of organisations that represents over 30 million teachers and other education workers from 402 different member organisations across 173 countries and territories.

Det är en stor ära och fantastiskt roligt att ha blivit nominerad till detta pris. Jag vill se min nominering i ett förhållande till alla förskollärare i Sverige som arbetar dagligen med att utveckla och fördjupa såväl barn som kollegors lärande, i detta fall lärande med digitala verktyg.

Vi ska vara stolta som lärare – du ska vara stolt!
Vi gör skillnad – du gör skillnad!
Vi påverkar – du påverkar!
Vi möter framtiden genom barnen – du möter framtiden genom barnen!
Vi är viktiga – du är viktig!

Priser som ”The Albert Shanker Education Award” är ett sätt att stärka lärares kompetens och engagemang och det stärker också våra förskolor och skolor. Liksom det svenska ”Guldäpplet” som delas ut nu i oktober. Priser som dessa behövs! Vi behöver visa upp goda exempel och det blir extra viktigt när man så ofta i media lyfter de negativa sidorna med vårt utbildningsväsende.

Vi får inte underskatta vår roll som lärare och att vi gör skillnad.

partners_guldapple13-bild

3 reaktioner till “Nominerad till ”The Albert Shanker Education Award”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s