På SETT blev jag tipsad om flera nya appar som jag inte kände till, här kommer två av dem:

Bloom HDen app där barnen kan skapa musik med hjälp av fingrarna, musiken blir meditativ och det är häftigt att mina möten med fingertopparna-cirklar-rörelse blir till något jag gör. Musiken går i loopar och återkommer så med andra ord så skapar du melodier som vävs samman. När vi har projicerat denna app mot väggen märker vi fascinationen hos barnen, de rör sig, de iakttar, de reflekterar över cirklarnas rörelse – vi har tänkt att måla havet på vår vägg med hjälp av denna app.

20130427-093519.jpg

Bokstavspusselhär kan du jobba med stavning och appen ljudar bokstäverna. När du köper appen finns redan ord inlagda men för våra barn i förskolan bestämde vi oss för att göra appen till ”vår” genom att ta bort alla ord och lägga in egna – så nu har vi lagt in alla barnens namn samt ord som de själva vill arbeta med. De två första orden vi lade in var på barnens begäran: komodovaran och spindelmannen! När man lägger in egna ord så får man läsa in ordet samt ljuda bokstäverna innan ordet läggs in. Väl värd sitt pris!

20130427-093537.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s