Nu har så året satt igång igen och jag har grottat ner mig i anteckningar och gamla bilder på datorn för att börja fundera på kommande föreläsningar under våren – bland annat SETT. Det är bra att gå igenom det man skrivit tidigare då det skapar nya tankar, bekräftar de vägar jag vandrar men det skapar också möjligheten att kritiskt granska mina tidigare åsikter. En lärorik process helt enkelt som fortlöper.  

Året 2014 har i alla fall fått några datum spikade och jag startar med en föreläsning om pedagogisk dokumentation och IKT i Alingsås den 7e januari vilket ska bli otroligt roligt och spännande. Det var längesedan jag föreläste om pedagogisk dokumentation – pedagogisk dokumentation som är en sådan självklar del i vår verksamhet och som bara flyter på och ständigt är närvarande i arbetet. Men det är bra att backa och se på varför vi ska arbeta med pedagogisk dokumentation för det stärker vår egen verksamhetsgrund och vår proffesion. Att få möjligheten att berätta för andra om mina tankar gör jag med största ödmjukhet – genom att berätta om dem blir de tydligare och synligare för mig. De visar vem jag är som pedagog, var min värdegrund ligger och hur jag väljer att se på förskolan. 

Ett annat sätt att greppa tankarna är att skriva och nu har jag blivit tillfrågad av Ulla-Karin Lundgren att få skriva ett kapitel i en bok om IKT som Ulla-Karin ska vara redaktör för. Läs mer om boken på Ulla-Karins hemsida LekMit. Så nu är jag också uppe i denna process – vad vill jag skriva? Många tankar far genom huvudet och det ska bli en lärorik resa att skriva. 

 

God fortsättning!

/Erika

Bifogar en bild som betyder mycket för mig- mina skor på hotellrummet innan föreläsningen på SETT 2013…

Bild

 

3 reaktioner till “Förskollärare, föreläsare, författare – fantastiskt!

  1. Spännande att få vara med och skriva en bok!
    Gick in på på LekMit, något som jag inte hört talas om tidigare, intressant läsning, även för mitt arbete med 1-2-åringar. Får försöka mig på att arbeta med GarageBand tillsammans med barnen. Så tack gör detta tips!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s