Har gått igenom gamla lärartidningar av olika slag, ni vet, alla dessa som läggs på hög under stressiga perioder. Tidningar man någon gång hoppas få tid att inte bara bläddra igenom utan också läsa. I en av dessa hittar jag i alla fall information Lärarkanalen och deras Lärarkvällar. I arkivet hittade jag dessutom en föreläsning med Jacob Möllstam. Jacob träffade jag för första gången på SETT i maj, även om jag även sett honom figurera på Twitter under året. Jag hade dock inte möjligheten att höra honom föreläsa – vilket jag nu fick genom webben. 

En otroligt varm och engagerad lärare framträder – en lärare som inte backar för elevernas värld utan som snarare tar ansvar som, inte bara lärare, utan även som vuxen och medmänniska.

Han har en enorm tillit och förtroende till elevernas kompetens och deras initiativtagande – samt respekten för att de är dem som bjuder in honom i sin värld snarare han som tvingar sig in i deras. Han pratar om relationer – relationer till lärande, till andra människor, relationer som baseras på ömsesidig respekt och glädje i elevernas framsteg men också en tillgänglig och närvarande vuxen – som idag kan upplevas som en bristvara. Jacob representerar den nya generationen lärare som använder sociala medier som länk till att förstå och lära om sina elever. Jag blir glad i hjärtat och jag hoppas att alla våra barn får möjligheten att möta lärare som Jacob – ofta!

Ta dig en motivationsstund innan terminens slut och lyssna på Jacob genom att trycka här!

Vill ni kolla in Jacobs blogg? http://www.killfroken.se

Ni kan även finna honom på Facebook –  www.facebook.com/KillfrokenSammanfattning Jacob Möllstam

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s