Citat Bengt Molander – Kunskap i handling s84

Citat får mig återigen att tänka på ämnet jag återkommit till – tonen på sociala medier. På många forum är det inte dialog man är ute efter utan snarare mer egocentrerade uttalanden.  Dialogen har minskat och det är mer pajkastning än tidigare – Twitter är värst. Som om skärmen på datorn, ipaden eller telefonen blir min sköld och gör att jag kan kränka hur jag vill.

Det är ju dialogen man vill åt…
I en dialog når man något djupare i ett kollektiv sammanhang och man deltar i ett ”oavslutat projekt” som söker en fortsättning – uttalanden är ensidiga och i slutändan inte lärorika då du stannar inom din egen ram av förståelse. I dialogen tittar du utanför, vidgar och skapar dynamik och rörelse.

Så varför stanna bakom din sköld, kom och dialogera med oss istället – låt oss mötas och projektera tillsammans!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s