Martina Lundström har de senaste åren arrangerat en julstafettkalender på sin blogg. I julstafettkalendern delas pedagogiska tips på litteratur och filmer under december månad och jag har fått äran att tipsa om något i lucka nummer 20.

Jag vill tipsa om att lyssna till Chimamanda Ngozi Adichies TEDtalk ”The danger of a single story”. I sitt TEDtalk berättar Chimamanda om hur hon under sin uppväxt läste brittiska och amerikanska barnböcker som sedan blev normen i hennes skrivande tills hon upptäckte den afrikanska litteraturen. Hon beskriver hur hon fick tillbaka sin egen röst – sin egen identitet men också hur sned världen är med den västerländska kulturen och identiteten som norm. Det påverkar oss mer än vad vi tror! Tar vi bara ett perspektiv, en enda berättelse blir vi fattiga…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s