Så rullar nu 2016 mot sitt slut. Jag har funderat över vad som varit årets stora höjdpunkter för mig. Jobbet som verksamhets- och kvalitetsutvecklare och bloggare/föreläsare går ihop många gånger vilket gör att även höjdpunkterna under 2016 blandas. EUansökningar och slurapport
Under 2016 skrev jag, för förskoleområdet i Västra Göteborg, två godkända EUansökningar (puh) och en slutapport för EUprojekt Futura. Mycket skrivande blev det och framförallt med ansökningarna. Men det var det värt med tanke på att det faktiskt skapar möjligheter för pedagoger att utveckla sin praktik och därmed göra skillnad för barnen på förskolorna. Formazione Citizen
Under våren blev jag och Linda Linder en del av föreningen Formazione Citizen som grundades av Tarja Karlsson Häikiö och Ina Furtenbach Lindén. Känns som en otrolig gåva att få vara med och arrangera fortbildning och kurser tillsammans med dessa tre. 

Fördjupning pedagogistautbildning
Hösten 2015 började jag läsa en fördjupningskurs för pedagogistor på Göteborgs universitet. Kursen avslutades med en fältstudie våren2016. Mycket litteratur och många tankar i mitt huvud om jag skulle orka skriva klart fältstudien men efter lite ”just-do-it” gick det galant! Det är jag glad för! Känns bra att ha den kursen i bagaget. 
Jordens egna hjärtslag
Under sommaren 2016 var jag projektledare för ett projekt med barn och pedagogerfrån Västra Göteborg och Norra Hisingen och en japansk bambukonstnär. Ett helt fantastiskt projekt där både projektgrupp, deltagande barn och vuxna möttes på lika villkor och fick möjligheten att konstruera med bambu. Efter projektet sammanställde och skrev jag en publikation baserat på dokumentationer och röster från projektet. Under SETTsyd föreläste jag och en av atelieristorna i projektet. SETTsyd 
SETTmässorna ligger mig varmt om hjärtat och i år fick jag möjligheten att under SETTsyd lansera en ny föreläsning; Att sätta sig själv på spel. Jag var rörd över den överfulla sal jag fick prata inför och den fantastiska feedback jag fick. Nätverk
Jag vill rikta ett stort tack till alla mina fantastiska nätverkare därute! Ingen nämnd – ingen glömd! Alla ni som jag möter fysiskt eller digitalt, i små eller stora sammanhang! Tillsammans gör vi skillnad! Låt oss fortsätta med detta under 2017! Inför 2017

Vad kommer jag att se fram emot och vad vill jag att 2017 ska ge? 


Mötesplats 2017 – Formazione Citizen
Jag ser fram emot att under våren få arbeta med mer riktad fortbildning tillsammans med tre fantastiska kollegor. Mötesplats 2017 kommer att bli spännande och utvecklande för såväl de som deltar som mig själv. Handledarutbildning
Förhoppningsvis kommer jag in på en kurs i handledning på Göteborgs Universitet. Kursen kommer förhoppningsvis att ge mig fler redskap, fler möjligheter. Jag tar denna kursen som en del av min masterutbildning i utbildningsledarskap som jag påbörjade 2011 och som jag nu försöker ta upp igen. Föreläsningar 
Under våren är flera föreläsningar inbokade med både äldre och nytt material. Föreläsningen Att sätta sig själv på spel utvecklas allt mer med mer material. Ett transformerat lärarskap är fortfarande en favorit och jag håller på att samla in material för en del två med nya tankar och exempel men den är fortfarande i sin linda. Parenthood
Ett av de EUprojekt som jag skrev ansökan för, i Västra Göteborg, Parenthood, kommer att starta upp på riktigt efter nyåret. Det är ett spännande projekt med ny organisation och struktur samt ett framväxande innehåll. Ska bli intressant att se hur projektet kommer att växa under året och med alla inblandade. 
Vad vill jag med 2017?

– utmana mig i att förundras av det märkvärdiga i det lilla
– bli bättre i min dialogkompetens
– utmana mig själv i mina ställningstagandenEtt riktigt gott nytt år! 

Till er från mig;

#dontforgettodoyourthing
#shineandbeproud
#slutaaldriglekaellerskratta

Stora kramar!
ErikaKommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s