Så var det dags igen för en kort årskrönika där jag sammanfattar årets höjdpunkter och tankar. Det har varit ett händelserikt år på många plan. När jag ser tillbaka på året får jag ihop det till 23 föreläsningar och workshops. Föreläsningen ”Ett transformerat lärarskap” står fortfarande i topp som populärast. Det känns gott att den föreläsningen ger mycket stöd för pedagoger i deras arbete för att förstå, lära och utveckla arbetet med digitala verktyg.

Under hösten arbetade jag ihop en fortsättningsföreläsning till ”Ett transformerat lärarskap”. Den nya föreläsningen fördjupar perspektivet om att det digitala måste vara en del av det vi redan gör. Som vanligt var jag supernervös när den nya föreläsningen ”Digitala vär(l)den – med barnen i fokus” gjorde premiär i Eslöv och sedan på SETTsyd. Det är alltid lite kamikazie över att hålla en ny föreläsning för man vet aldrig hur den landar men utifrån återkoppling jag fått till mig har föreläsningen varit uppskattad och några av vårens uppdragsgivare har önskat delar av den.

Apropå digitalisering så känns det forfarande overkligt att jag faktiskt arbetade på Skolverket innan sommaren och med den excellenta anställningen som ”expert”. En projektanställning tillsammans med Anna Stigsdotter och Markus Bergenord där vi lade en grund för den kompetensutvecklingsinsats kring digitalisering i förskolan som kommer att publiceras i vår. Det var också väldigt roligt att bli tillfrågad om fortsätta arbeta för Skolverket men även om det var lockande var inte resorna varje söndagkväll mellan Göteborg och Stockholm lika attraktiva (även om jag hade ett grymt resesällskap med Anna).

Andra höjdpunkter relaterat till föreläsningar var att föreläsa med min före detta lärare på universitet och idag kollega i Formazione Citizen; det vill säga Tarja Karlsson Häikiö.Det är något stort i att få arbeta jämsides med någon som man har stor respekt för. Samma respekt har jag för mina andra kollega och goda vän Linda Linder. Vi har gjort lite saker tillsammans tidigare men kanske inte lika mycket som vi hade önskat. I år på SETTsyd fick vi möjlighet att hålla en masterclass tillsammans och det var superkul! Det är roligt att arbeta med en person som kompletterar en själv och som man kan ha full tillit till att det blir professionellt.

Det var också i år som Formazione Citizen sjösattes på riktigt med en första kurs. Formazione Citizen startades av Tarja Karlsson Häikiö och Ina Furtenbach Lindén och sedan 2016 är jag och Linda Linder också med i denna förening som arrangerar kompetensutveckling och kurser. Efter lite mindre arrangemang gav vi oss på den första längre kursen (inklusive studievecka i Bassa Reggiana) Mötesplats 2017 med temat ”Att leda förändring för utveckling”. Det var en intressant upplevelse och som också gav mersmak! Jag ser verkligen fram emot Mötesplats 2018 – En förskola i förändring; undervisning, estetik och digitalitet! På vår hemsida www.formazionecitizen.se kan du läsa mer om du är nyfiken! Och pssss…det finns på grund av återbud faktiskt några få lediga platser kvar till Mötesplats 2018 så passa på att boka innan det blir fullt igen.

Sist men absolut inte minst var det stora beslutet att avsluta min tjänst som verksamhet- och kvalitetsutvecklare i Västra Göteborg för att komma närmare verksamheten igen. Jag hade tre fantastiskt lärorika år i Västra Göteborg men under det sista året blev det allt tydligare för mig att jag ville möta barn och pedagoger för jag upplevde att jag kom för långt bort från kärnan, där kvalité blir synlig, inte bara i ord utan i handling och där jag kan se skillnaden för barnen. Och nu har jag arbetat en hel termin som pedagogisk samordnare i Gråbo förskolor – och jag inser ödmjukt att jag har såååå mycket att lära i den här tjänsten. Det är ett otroligt givande sammanhang jag får befinna mig i, med stort utvecklingspotential och där jag faktiskt kan se konkret skillnad i verksamheten. Om du vill följa det arbetet så kan du kolla in mitt instagram (erika_k_seger_official) och facebooksidan Gråbo förskolor.

Det är med ett stor förväntan jag möter 2018, jag hoppas du gör detsamma!

Erika

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s