Blev tipsad om appen skolstil som är toppen både för äldre barn som knäckt läs/skrivkoden eller de som är på väg att knäcka den. Du skriver bokstäverna och en röst ljudar varje bokstav, när du sedan gör mellanslag läser den ordet. Gör du däremot punkt läses hela meningen upp. Men det kan vara minst lika roligt att trycka in [w] och höra rösten säga dubbelvdubbelvdubbelvdubbelvdubbelv! Lustfyllt lärande! Det är ju också en del av att upptäcka språket! Och vad roligt det sedan blir när man skriver sitt namn. Ett barn som inte haft större intresse för att skriva sitt namn ville, efter att ha jobbat i appen, skriva ”Jag heter Per” – han gick alltså ett steg vidare i sitt intresse och lärande, den proximala utvecklingszonen. Denna appen är nu den första han öppnar när han jobbar vid lärplattan.

20130403-202731.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s