Ska försöka göra en sammanfattning av mitt 2014. Det har varit ett otroligt händelserikt år, speciellt hösten har varit intensiv, och det har varit ett år av nya bekantskaper och nätverkande. Många lärdomar har gjorts och nya tankar har väckts.

2014 inleddes med att lämna in det första utkastet av mitt kapitel i antologin ”Mediepedagogik på barnens villkor”. Det var det första utkastet av fem eller sex versioner. Det är första gången som jag skrivit för en bok och den process som pågår innan en produkt blir klar för tryck har gjort mig enormt ödmjuk mot skrivprocessen. Denna skrivprocessens kvalité har varit mycket tack vare Annika Claesdotter på Lärarförlaget som fördjupat, utmanat och konstruktivt bollat med oss i förfinandet av våra kapitel. Ett enormt tack också till redaktören Ulla Karin Lundgren Öhman som med tillit bjudit in mig med flera för att skriva i antologin. Jag minns så tydligt när Ulla-Karin nämnde antologin för första gången för mig – sittandes utanför ett klassrum i Väsby Nya Gymnasium – i samband med Så funkar det 2012.

Tänk att stå här över ett år senare med en enorm tacksamhet och stolthet över att få vara del av denna fantastiska bok.

Höjdpunkten under våren var såklart SETTmässan där jag hade möjlighet att föreläsa för andra året i rad. SETT har en speciell plats i mitt hjärta då det var mässan 2013 som satte mitt namn på kartan och som öppnade enorma möjligheter för mig att utvecklas och göra det jag tycker är så roligt – att möta andra och nätverka – dela erfarenheter. Och förutom de spännande och intressanta ”tysta” föreläsningarna av inpspirerande kollegor så var det nätverkandet som jag bar med mig från SETT2014.

Jag hade möjlighet att möta människor jag tidigare bara mött på nätet och jag gjorde nya bekantskaper som idag står mig enormt nära – dessa möten får mig att växa och glöda.

Hösten 2014 har varit en omställning… Jag har fått en större ödmjukhet mot att möta det smärtsamma i att förändras och omskapas med ett eko av växtvärk. Med ett nytt uppdrag som kvalitetsutvecklare för område förskola i Västra Göteborg inledde jag hösten. Det har varit omvälvande att förstå en ny yrkesroll och det har varit en omställning som inte alltid varit lätt men som skapat större förstelse över vem jag ur ett professionsperspektiv. Men jag trivs så enormt bra i min nya roll och är även här otroligt tacksam över att få vara i sammanhang som rör lärande i ett större perspektiv.

Min förståelse för att förändring tar tid, att människor och relationer kan överraska och hur många eldsjälar som finns för barnen har varit fantastiskt.

Föreläsningar att minnas under hösten är Lärarkvällarna med en inspelning (min första) – att fara runt och få möta alla er lärare ute i landet är så givande. Med värme i hjärtat minns jag framförallt stämningen i lokalen innan föreläsningen i Skövde. Det fanns en sådan glädje och nyfikenhet i rummet – det bubblade! Bokmässan i Göteborg med min första podcast ever med Skolsnack. Tack Ante Runnquist för att du med en van hand vägledde en supernervös jag igenom detta möte. Så funkar det 2014 har också blivit tradition – bra organisation och inspiratörer.

Jag vill rikta ett extra tack till Linda Linder, Martina Lundström, Maria Samrell, Ann&Fredrik Larsson, Markus Bergenord och Malin Ekberg – för alla diskussioner – vad gjorde vi innan messenger och twitter?! Till Pia Franzén, Mia Andersson, Marie Folin och Line Dovebris för bollplank. Till mina ”nya sammanhang” med Johanna Melkstam, Louise Hallebäck, Eva-Lill Thorsson, Ina Lindén, förskolechefer och ProgettInfanzia. Stort tack till er alla!

2015 vill jag ska innehålla mer nätverkande och fler kullerbyttor men också lite vila i de förändringar som sker. Jag inleder året med BETTmässan 2015 tillsammans med Markus Bergenord och Linda Linder – det känns som en bra start på nätverkande och lärande!

Jag är stolt och lite nervös över den förändring som håller på att ske i Sveriges förskola och skola men jag är glad och tacksam över att få vara en del av den! Det tycker jag att du ska vara också!

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/1f3/48924042/files/2014/12/img_1273.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s