Jag behöver din hjälp – just det – DIN hjälp!

Pedagoger inom förskolan är grymma på att ta kort, kort som visar så mycket mer än en bild på ett barn. Bilderna syns på våra förskolor, de syns på Facebook, de syns på Instagram. Pedagogerna har på många sätt utvecklats till proffsfotografer med ett öga för att fånga när något händer. (Inte konstigt att föräldrar vill ha våra bilder… )

Dessa bilder förtjänar att synas utanför förskolan – de förtjänar att lyftas för såväl sitt innehåll som för sin estetik. Och på fler ställen än i sociala medier. Därför funderar jag på att starta upp ett litet projekt där jag vill lyfta dessa foton, barns lärande, i ett större sammanhang. Jag vill visa upp 100 bilder från förskolans vardag där lärande synliggörs på ett estetiskt sätt genom ett fotoperspektiv.

Är du intresserade av att vara med och lyfta svensk förskola?

IMG_6505IMG_0298

Har du en bild på en process, på en konstruktion, på ett möte mellan barn, en bild från verksamheten som fångat ditt estetiska öga? En bild som du är stolt över då du fångat något viktigt? En bild som du tycker representerar förskolan 2015? (Naturella bilder går bra liksom bilder som du har ”fixat” med genom till exempel Instagram.)

image20130514-065139.jpg

Maila din bild till larandeframtid@gmail.com och skriv ditt namn, vilken förskola bilden kommer ifrån och gärna ett kort namn/text om bilden – så kanske din bild kommer med! (Se till att be om tillstånd på de bilder där barn kan identifieras.)

Hoppas du vill vara med och lyfta svensk förskola!

Ingen ersättning utgår då jag inte vet om/hur detta projekt kan finansieras eller genomföras. Förhoppningsvis kommer detta att mynna ut i något slags tryckt format men hur är inte bestämt än.

7 reaktioner till “Vill du vara med och lyfta förskolan i ett projekt med mig?

  1. Hej Erika! Spännande! Jag har gjort en bok – bilderbok just för att lyfta förskolan. Jobbar som ateljerista på Överby förskolor och är konstnär. Har inte haft möjlighet att gå vidare med den. Kanske nåt samarbete? Har också gjort en bok om vårt Sinneslabb på Överby förskola. Se youtubeklippet. http://youtu.be/8Q6HBBfP4Ao Med vänlig hälsning, Eva

    Eva Tuvhav Gullberg Fiskaregatan 22 D 185 32 Vaxholm 070 755 6035

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s