Ibland behöver vi påminnas om Skolverkets skrifter. I boken ”Systematiskt kvalitetsarbete – för skolväsendet” från Skolverket finns mycket stöd i arbetet med systematiskt kvalitetsarbete. Mycket att reflektera kring och material för att förbättra vårt systematiska kvalitetsarbete. 

Som till exempel…

Det är verksamheten och inte barnen som ska utvärderas. s22  

Vad skillnaden mellan uppföljning och utvärdering är. s47

 
Att jobba utifrån vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet – vad innebär det? s48

 

2 reaktioner till “Ni glömmer väl inte SKAråden?

  1. Tack Erika! Efter ett krävande handledningsuppdrag igår ger du mig en bra påminnelse om beprövad erfarenhet. När någon envist håller sig kvar vid ”jag vill jobba som jag/vi gjorde förut” samtidigt som man har fått en chef som tillsammans med pedagogerna vill driva en utveckling och organisation med våra läroplansuppdrag som lok…………….då kan det gå trögt. Hälsningar Christina Nilsson, förskollärare och utvecklingslärare, Kalmar.

    Skickat från min iPad Christina Nilsson 070-6616562

    1. Vad härligt! Fick själv upp en massa fundror och reflektioner när jag läste råden. Ibland är vi så fast vid läroplanen att vi glömmer att det finns andra dokument som kan vägleda och stötta oss i arbetet, som hjälper oss att förhålla oss till det fantastiska men komplexa uppdrag vi har. /Erika

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s