Barnkulturen (i detta fall Maria Samrell) bloggade nyligen om delarkulturen i inlägget ”Delarkultur -cover eller original” om vikten av att hänvisa till källan om du vet var du tagit inspiration. Som bloggare och föreläsare är det otroligt roligt att se när andra inspireras av det som man själv gör, att något växer. För ett tag sedan medverkade jag i boken ”Mediepedagogik på barnens villkor” (Lärarförlaget, 2014) och i den försökte jag dela med mig av min appanalys som jag tillverkade för att få bukt med appträsket.

appanalys bok.001
co Erika Kyrk Seger

Jag har förstått att många har fått stöd ifrån den vilket är fantastiskt roligt. Det är också fantastiskt roligt när man får mail där pedagoger utvecklat idéer vidare. Jag kontaktades för ett tag sedan av Ida, förskollärare och pedagogista i Malmö, där man utvecklat appanlaysen till att gälla kring film. Jag har fått Idas tillstånd att lägga ut den här – kanske kan den stödja er där ni är –  i sann delaranda!

Hej Erika!
Här kommer analysen inför filmvisning som (jag nyss fick veta skickats ut till samtliga områden i Malmö stad under förmiddagen!) 😀 Jag skickade även ett foto som jag tog på bilden i boken av din appanalys till min förskolechef som hon spred vidare till sina förskolechefskollegor i vårt område. Jag hänvisade till att det är din ur boken Mediepedagogik på barnens villkor. Jag tycker det är viktigt att det är du som får kred som upphovskvinna! 😀 Hoppas många tycker lika bra om den som jag och börjar tänka enligt den kring sina lärplattsappar.

Ida Nordborg
Leg. Förskollärare/ Pedagogista

co Ida Nordborg
co Ida Nordborg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s