Nya jobbet fortsätter! Just nu arbetar pedagogerna för fullt med barnens lärmiljöer och för mig är det lite som att hitta hem. Eller kanske hitta den där grejen som man letat efter utan att ha vetat om det.

Mitt huvud snurrar kring litteratur, frågor och hjälp jag kan erbjuda pedagogerna om de behöver. Varje kväll förflyttas ett antal av mina gamla ”pedagog-böcker” från min bokhylla (som nu börjar gapa lite tom) över till en tygkasse som jag på öm axel släpar till mitt kontor. Jag måste ju vara beredd!

Det är så fantastiskt kul att vara vid golvet, vid barnen och pedagogerna. Vilket förtroende jag har fått! Och vilka människor jag får äran att möta, stora som små. För det är ett privilegium när ett barn möter upp och säger hej eller grabbar tag i en och frågar om vi kan läsa en bok – tio minuter efter att jag kommit in på förskolan. Den tilliten och den vänskap barnet erbjuder måste vårdas av vuxenvärlden.

En annan sak som jag glädjer mig åt är det lilla – att kunna låna jobbets inköpta tjänstecykel för att cykla den där kilometern till nästa förskola. Att vara ”nära” samhället på ett annat sätt. Det gör mig glad! Stora sammanhang har vissa fördelar och mindre sammahang har sina!

Jag har såååååå många tankar som far runt i mitt huvud – men det tyder ju på att saker bearbetas och att jag nog är någon kunskap närmare. Och som ni märker så är det som vanligt en stor spagettiröra av allt!

Efter uppvaknande med huvudet fullt av typ 50 böcker är det nu dags att sova – man ska ju orka cykla till nästa förskola imorgon

Keep up the good work!

Allt gott

Erika

En reaktion till “Att hitta hem

  1. Hej jag känner igen känslan av att hitta hem. Att få förmånen att träffa alla dessa barn och kompetenta pedagoger på våra förskolor. Tankarna irrar hit och dit och man vill dela med sig av allt man får till sig, av barnen, pedagogerna och all den spännande forskning och litteratur som finns men också av all den kompetens och kunskap som finns ute på förskolorna. Jag känner mig priviligerad som fått denna chans. // Ann-Louise Kaliff pedagogisk koordinator förskoleområde Öster Motala kommun

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s