Jag har världens mest fantastiska jobb och jag känner mig priviligerad för jag längtar på söndagarna till mitt jobb som pedagogisk samordnare i Gråbo förskolor. Det är så grymt kul! Inte alltid lätt men jag får möta så många spännande processer och tankar. Ibland krullar sig hjärncellerna av all denna komplexitet, långa trådar och aktiva impulser som är en del av vardagen. Att hålla i och hålla ut, att bekräfta och utmana, att tänka långsiktigt och kortsiktigt, att vara flexibel men ändå ståndaktig…fantastiska kaos! Just nu laddar vi också upp för Trolletdagarna i nästa vecka – längtar!

Föreläsare och utbildningskonsult

Till detta fantastiska jobb har jag också förmånen att föreläsa på konferenser och inom olika verksamheter. Just nu rullar det på rejält med föreläsningar för att bana väg för digitaliteten som skrivs in i läroplanen för förskolan. Hösten börjar bokas på och full vilket också är roligt men som också måste ställas i balans till min roll som pedagogisk samordnare. Coming up är SETT och Digitalisering i förskolan SYD.

Formazione Citizen

Tillsammans med Formazione Citizen och våra deltagare på Mötesplats 2018 kommer jag också under våren få möjligheten att möta digitalitet, estetik och begreppet undervisning. Första träffen är genomförd med intressanta föreläsningar genomförda av Tarja Karlsson Häikiö och Ina Lindén Furtenbach. Det är spännande att vara många och tänka tillsammans. Nästa gång vi möts kommer jag och Linda Linder, SETTtaggade efter några dagar i Stockholm, att ta oss an estetik och digitalitet tillsammans med deltagarna genom föreläsningar och workshops.

Skolverket

Parallellt skriver och funderar jag på underlag till Skolverket inför hösten kommande kompetensutvecklingsinsats kring digitalitet i förskolan. Min synopsis på artikel är inlämnad och nu ska den bara skrivas (!) och samtidigt funderar jag på podcast och tv-inspelning. Känner mig dock i gott sällskap med ledning av Markus Bergenord och bollande med Anna Stigsdotter – Loranga, Dartanjan och Masarin forever!

Nätverkande och dela/lära

Åh – kom på! Jag har under våren startat upp ett nätverk lokalt kring digitalisering: #digIT som hade sin första träff i februari. Ska försöka rigga en träff till innan sommaren! Och jag har också erfarit ett behov av mer fördjupande tankar kring appar, för att inte bara okritiskt massbruka dessa. Därför har jag även startat upp Instagramkontot ”Appelgrafen” där jag tittar och tänker kring appar – i mån av tid.

Med det sagt… bloggandet kommer när det ryms inom tid och lust. Men ni vet ju var jag finns på Instagram (erika_k_seger_official) och min sida Lärande Framtid på Facebook och där uppdaterar jag i princip dagligen. Följ mig gärna där om ni har svårt att vänta till nästa inlägg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s