Nu är hösten verkligen fullbokad – superkul!

Jag kommer att fortsätta föreläsa med min föreläsning ”Digitala vär(l)den – med barnen i fokus”  (infoblad här) som fortfarande är väldigt populär. I oktober är det uppstart för Förskola21 som arrangeras av MeetInGrid med Katinka Leo i spetsen för förskolan. Där kommer jag att ha ws/föreläsning kring hur man kan arbeta med sociala medier som ett sätt att synliggöra processer och förskolan i samhället baserat på de facebooksidor jag startat upp, ”Förskoletorget FB Västra Göteborg” när jag arbetade som verksamhetsutvecklare i Västra Göteborg och ”Gråbo förskolor” som administrera just nu.

Dessutom har det digitala tagit en liten ny twist och jag bygger just nu en föreläsning (Infoblad här) kring digitalitet, etisk känslighet och pedagogisk dokumentation som jag kommer att hålla under hösten:

När dokumentationen fastnar i skärmen…

Dokumentationen ska synliggöra, skapa reflektion och dialog om barn och pedagogers lärande men inte bara bland pedagogerna. Digitala resurser ger oss i förskolan fantastiska möjligheter att på olika sätt dokumentera och dela vår verksamhet och barnens processer genom gemensamma plattformar, foto och film. Vad behöver vi tänka på för att inte förlora pedagogiken när dokumentationen blir mer digital? Sker den pedagogiska dokumentationen i relation till barnen och med barnen och hur gör vi det med en etisk känslighet? Hur kan det digitala stödja oss i arbetet med pedagogisk dokumentation och systematiskt kvalitetsarbete? 

IMG_3051

Jag har varit dålig på att uppdatera er kring Rumspirera men det kommer någon gång när jag får mer tid…vi håller precis på att introducera rummet för de äldsta barnen, som ni säkert sett på mitt instagram (erika_k_seger_official). Ur detta arbetet håller också en kort föreläsning om lärmiljöarbete att växa fram, eller snarare ett delande av våra erfarenheter och hur processerna går vidare.

Kommande föreläsningar finner ni under ”Aktuellt” och där uppdaterar jag regelbundet! 

Jag är så fantastiskt tacksam över allt och alla jag får möta i olika sammanhang. Det är otroligt givande att få dela med sig av tankar och låta dessa möta andras. Hela tiden ändras och transformeras mina tankar…vilket ibland kan vara lite jobbigt också hahaha! Det är väldigt sunt att vara osäker på om det man säger och tänker är klokt och samtidigt är det bara processer och mina tankar jag delar – det är upp till den som möter dem att fundera över hur mina tankar påverkar det egna…för vi påverkas hela tiden av varandra!

Erika

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s