Ja, vad ska man säga om 2021. Ett lika konstigt år som 2020…men ändå kanske inte lika illa. Här kommer en kort summering och lite om vad som händer framöver.

Trots allt har faktiskt något också spirat under 2021 – nya sätt att tänka och vår föränderlighet och anpassningsförmåga har fått möta en verklighet som varit oförutsägbar minst sagt och den där anpassningsförmågan börjar cementeras eftersom oförutsägbarheten inte verkar minska. Jag tror att vi är många som förknippar tiden som varit med känslan av ”inställt” men ändå…vi har greppat efter kraft och fortsatt kämpa!

Det är så otroligt viktigt, viktigare än vad vi tror att låta den här inspirationen, utvecklingen och pedagogiska tankar få leva och växa. Pandemin tär på ork och lust men tack vare sociala medier, lösningsinriktade och professionella pedagoger/chefer så har fanan ändå hållits högt. Tack vare tekniska lösningar har det funnits möjligheter att fortsätta att utveckla vårt arbete, trots avstånd. Delarkulturen blir starkare och starkare! Många lyser upp på sina instagramkonton, i facebookgrupper och vi får stöd i varandras uppfinningsrikedom. Det är fantastiskt!

Jag är otroligt ödmjuk och tacksam för att jag med mina webföreläsningar ha fått inspirera ca 6000 förskolepedagoger, utvecklingsledare, studenter, IKTutvecklare och rektorer runt om i landet under 2021. Jag hoppas att det jag ”levererat” genom dessa och det jag delat på sociala medier…

…har hjälpt någon att orka under 2021…

…har gett någon möjlighet att utvecklas i sina tankar…

…eller ha fått någon att känna sig bekräftad i att DU gör ett bra jobb.

Att någon fått känna att du är ditt bästa jag och att det också kan vara föränderligt beroende på förutsättningar.

För mig har 2021 varit ett omtumlande och fantastiskt år på många sätt. Jag har blivit förälder. Detta förändrade mina möjligheter att vara ”ute” i verksamhet med barn och pedagoger då först isolering, graviditet och sedan föräldraledighet avlöste varandra. Det har såklart också förändrat livet och prioriteringar! När nu 2022 står inför dörren så läääängar även jag efter IRL föreläsningar men det kommer att bli sparsamt med sådana under våren då jag är fortsatt föräldraledig.

Våren 2022 – fortsatta webföreläsningar

Under våren finns det dock fortsatt möjlighet att lyssna till mina tre webföreläsningar (ev kommer en fjärde):

FÖR ATT BOKA – TRYCK PÅ BILDEN!

Under våren kommer jag att delta vid följande konferenser:

Med det sagt – jag önskar dig, just dig som läser detta, att du har en ledighet som ger dig det just du behöver – om det är vila, lugn, energi, vänner, familj eller en skogstur – så önskar jag dig allt det. Jag ser fram emot 2022 och vad det kan föra med sig men också vad VI ska göra av det år som kommer. För vi kan påverka det som händer. Jag hoppas i alla fall, med stor förhoppning om, att vi möts 2022!

Ta hand om dig!

Gott Nytt år

Erika

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s