Jag kan inte hålla mig…för det här är så roligt och spännande! Så därför är det nu dags att presentera nästa intressanta författare och skribent i den kommande boken och det faktiskt ytterligare en ateljerista…

Emma Lewis arbetar som ateljerista i St Jörgens och Wieselgrens förskolor i Helsingborg. Hon har tidigare skrivit om ”Viktiga platser för viktiga barn” i antologin ”Att skapa språk och mening” som kom ut 2018. Projekterande arbetssätt, lärmiljöns betydelse och barnens roll ligger henne varmt om hjärtat.

För att skapa meningsfulla sammanhang i förskolan ser Emma en vinst i att förbinda barnens projekt med olika tekniker, material och verktyg i ateljén och låta projekten utveckla lärmiljöerna. Det innebär att det måste finnas ett syfte och en medveten pedagogisk-didaktisk tanke för att detta ska ske. Hur ska undervisningen ske och med vilka verktyg och varför? Genom att låta det digitala och analoga mötas i dialog ger det kraft och öppnar upp till fler sätt att språka.

I sitt kapitel i boken vill Emma bjuda in till projekt där digitaliteten får en naturlig roll i lärmiljön och i barnens berättande – med ett extra öga på våra yngsta.

Följ gärna Emma på instagram: @el.ateljerista

#emmalewis

#bok2019

#erikakyrkseger

#lärandeframtid

#författare

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s