En speciell måndag – vad passar sig bättre än att presentera ett norrländskt inslag i boken. Denna författaren har jag längtat efter att få presentera för er!

Förskolläraren och ateljéristan Ingela Åström har arbetat med barn i Luleå kommun sedan 1991. Hon är medlem i Reggio Emilia Institutets ekonomiska förening och har ett koordinatoruppdrag för Norra Sveriges Regionala nätverk i Projektet Hållbar Framtid via Reggio Emilia Institutet.

Ingela medverkade 2014 i antologin ”Mediepedagogik på barnens villkor” och hennes kapitel är ett av det mest lästa i boken. Kanske för att Ingela var tidigt ute med de didaktiska tankarna bakom de digitala verktygen. I kaptilet ”Utmana tanken – varför, vad och hur?” uppmanades pedagoger att tankebrottas med sin föreställning om vad digitala verktyg kan tillföra förskolan som utforskande kontext. Ingela kommer att kroka i detta resonemang i sitt kapitel i höstens antologi och lägger denna gången fokus på vikten att nyttja de digitala verktygens fulla kapacitet för att göra något fördjupat, annorlunda och smidigare, vilket hon beskriver som ett ”nyttiggörande”. Hon anser att de digitala verktygens ofantliga potential gällande meningsskapande användningsområden behöver bli uppenbart för dem som ska använda dessa i förskolan.

Följ Ingela på sociala medier

Instagram: ateljeristansmummel

twitter: @Ateljeristan

#ingelaåström

#bok2019

#erikakyrkseger

#larandeframtid

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s