Jag har fått tacka nej till flera förfrågningar under hösten på grund av en hög arbetsbelastning och bokskrivande. Det är kul att nu kunna meddela att jag öppnar upp för bokningar inför våren. Nedan finns det föreläsningar jag erbjuder.

Digitalitetens punctum

Meningsfullhet, harmoni och medvetenhet i arbetet med digitala verktyg – finns det? Självklart! Just nu skriver jag, tillsammans med flera intressanta röster, en bok om detta. En bok som lämnar appträsk och apptips bakom oss och där vi istället vill erbjuda ett digitalt punctum, en kärna som förbinder vår praktik i ett meningsskapande. Didaktiska frågor och hållbarhet blir vår ledstång i ett sökande efter förståelse och undervisningspraktik där vi skapar pedagogiska val som stödjer barns utveckling och lärande.

När dokumentationen fastnar i skärmen

Dokumentationen ska synliggöra, skapa reflektion och dialog om barn och pedagogers lärande men inte bara bland pedagogerna. Digitala resurser ger oss i förskolan fantastiska möjligheter att på olika sätt dokumentera och dela vår verksamhet och barnens processer genom gemensamma plattformar, foto och film. Vad behöver vi tänka på för att inte förlora pedagogiken när dokumentationen blir mer digital? Sker den pedagogiska dokumentationen i relation till barnen och med barnen och hur gör vi det med en etisk känslighet? Hur kan det digitala stödja oss i arbetet med pedagogisk dokumentation och systematiskt kvalitetsarbete? 

Digitala vär(l)den – med barnen i fokus

Det digitala är fortfarande nytt och outforskat för många av oss. Det gör att verktyg och appar har en tendens att hamna främst i vårt synfält och låter oss vara i digitalt ytflyt istället för i fokus på uppdraget. Kan tips och trix göra att vårt eget utforskande av det digitala satt barnen i det andra rummet, där barnen blir objekt att applicera vår nya nyvunna kunskap om digitalitet på, snarare än tillsammans med? Hur kan vi göra barnen till huvudpersoner i vårt arbete på förskolan, där digitala verktyg är ett stöd och inte ett fokus? Under föreläsningen kommer Erika bland annat att lyfta ämnen som demokratiuppdraget, förhållningssätt och undervisning i relation till digitalitet i förskolan.

Givetvis kan vi ha en dialog om innehåll men detta är grunden för det föreläsningar som jag just nu har aktuella.

För att boka – gör en första förfrågan via denna länk så kontaktar jag dig inom kort.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s